Sputnik lampe

Sputnik – en moderne loftslampe fra 60’ernes Space Age

Sputnik lampe

Den originale Sputnik-lampe

Har du hørt om Sputnik-lampen før? Den originale loftslampe med enten opalglaskugler eller farvede kræmmerhuse lader tankerne glide tilbage til 60’erne Space Age i kølvandet på opsendelsen af Sputnik 1. Men selvom Sputnik-lampen kommer ud af en periode, hvor fokus var på nyopdagede muligheder i rummet, er den tidløs i designet. Den går både godt i spænd med andre vintagefund og en mere minimalistisk indretning. Denne retrolampe af fineste kvalitet vil f.eks. passe godt ind i større rum, over dit spisebord eller som en funktionel installation i hjørnet af din stue eller trappeopgang.

Sputnik-lampens designhistorie lever videre i København

Det er ikke tilfældigt, at vi f.eks. får Sputnik-lampens dele hjem fra Italien. For selvom der ikke er en enkeltstående designer bag hængelampen, kommer den ud af en tidsepoke, der er særligt inspireret af det italienske design. Da man i 1960’erne stillede skarpt på astronomiske udfoldelser i rummet, og man begyndte at rejse til månen, smittede det af i designverdenen. Space Age, der er inspireret af italiensk design, har på den måde lagt fundamentet for Sputnik-lampens udtryk.

Køb din Sputnik-lampe hos Leben CPH

Hos Leben CPH sætter vi en ære i at formidle originalt retrodesign til vores kunder. Vi hjælper dig hellere end gerne med at sammensætte retrofund med eksisterende indretning, og det gælder også Sputnik-lampen. Kig forbi vores butikker i København og se alle vores andre originale designvarer - vi kan desværre ikke love dig, at Sputnik altid er på lager, da det er en af vores mest populære produkter. Men vi vil til enhver tid gerne tage en snak med dig om, hvordan vi kan løse det ved eventuelt at skrive dig op til den.

Leben Cph har åbent

Vi har åbent i dag fra 13.00 - 17.30 Se alle vores åbningstider herunder.