Industrielle lamper i tysk kvalitet fra Bauhaus Perioden

Søger du en unik lampe, der skiller sig ud fra den gængse bordlampe? Hos Leben Cph er vi eksperter i de historiske lamper designet af Christian Dell. Vi tilbyder en række forskellige modeller, der passer særdeles godt i den danske indretning. Christian Dell er en klassisk Bauhaus lampe og i Danmark den mest kendte fra denne periode. Vi har også en lang række andre designs fra Bauhaus-perioden; b.la. Marianne Brandt, SIS, Helo, Hala, Midgaard og andre.

Designlamper med historie

Køber du en Christian Dell lampe, får du et stykke europæisk designhistorie. Tyske Dell havde en baggrund som sølvsmed, og han arbejdede bl.a. som formand i metalværkstedet, Bauhaus, fra 1922 til 1925. Bauhaus repræsenterer en afgørende tidsperiode inden for europæisk design, hvor de udgjorde en af de første læreranstalter. I et kreativt miljø, der favnede både kunstnere, arkitekter og designmæssige håndværkere blev Dell oplært i sin karakteristiske stil med sans for detaljer, der kendetegner hans arbejde. Alt hvad der kom fra Bauhaus skulle besidde en funktionalitet iklædt smukt og enkelt design.

Efter endt formandskab for Bauhaus i 1926 begyndte Dell at tegne lamper for Gebr. Kaiser & Co. Det udmundede sig i den ikoniske serie, KAISER Idell, der i dag må betegnes som designerens kronværk.

Mere inspiration?

Har du lyst til at høre mere om den spændende historie bag Christian Dell, eller vil du se vores udvalg af de stilfulde lamper, er du meget velkommen til at besøge vores butik på Amagerbrogade 201 og 203 i København. Du kan også ringe på telefon 22 62 67 25 eller 25 67 97 88. Følg desuden med på Facebook og Instagram, hvor vi holder dig opdateret på vores udvalg, der hele tiden ændres.

Leben Cph har åbent

Vi har åbent i dag fra 13.00 - 17.30 Se alle vores åbningstider herunder.